Studiebarometeret er Norges største studentundersøkelse, der studenter fra alle landets høyskoler og universiteter vurderer kvaliteten på sitt studieprogram. I Studiebarometeret for 2022 svarer studentene i Ås at de overordnet sett er svært tilfredse. På en skala fra 1 til 5, er gjennomsnittssvaret til NMBU-studentene 4,2. Dette er den høyeste scoren blant alle landets universiteter.

I undersøkelsen kommer det frem at studentenes mulighet til å påvirke undervisningen bidrar positivt til sluttresultatet – som er at studentene ved NMBU virker storfornøyde med sine studieprogram. I tillegg til den høye faglige kvaliteten, er Norges miljø- og biovitenskaplige universitet kjent for å ha et godt studentmiljø. Det er ikke til å legge skjul på den direkte sammenhengen mellom trivsel både i og utenfor forelesningssalen.

Prorektor for utdanning, Elise Norberg, trekker frem at det er prestasjon i mange ledd som fører til at NMBU opprettholder sin posisjon. Forelesere og studenter, så vel som menneskene som jobber i administrasjon, med dyrene, plantene, lokalene og parken til NMBU bidrar til det enestående læringsmiljøet universitetet har å tilby.

Klikk her for å lese mer om NMBUs plassering i Studiebarometeret for 2022..